Tuesday, 12 April 2011

Kemon la Haikal, kemon...

I'm not a language person but I'm more to Math...

Sbnr nye, gua bkn la org yg minat sgt bahasa ni.. Gua minat Math lg.. Ini mungkin kerana genetik dari bapak gua... Bapak gua kerja kat sektor kewangan di pejabat kerajaan... Sbb tu gua agak lemah sket dlm bahasa2 ni... Tapi takpe... Gua percaya gua mampu utk menjadi sorg guru bahasa yg bagus...

Dan utk mencapai impian gua tu, gua kne work hard and avoid procrastine dlm membuat keje berkaitan study gua...

Mesti korg pelik knape gua amek jgk course TESL ni pdhal gua suka Math kan?? Sbb gua mmg minat jd cikgu... Lpas SPM dlu, gua jd facilitator kjap n gua rase mcm best je jd cikgu ni... Lagi 1, mesti korg pelik nape gua tak mtk jd cikgu Math je kan?? Gua dlu nak mtk ckgu Math (course PPC - program pelajar cemerlang) tp malangnya, result SPM gua tak membenarkan gua apply PPC.. Sbb tu gua apply TESL ni..

Macam org gle dah.. Gua tnye, gua sndiri jawab...

Moga gua dpt mengharungi lagi dua tahun dlm proses jd cikgu bahasa English ni...

p/s : Off to library~

5 comments:

hanis-anati said...

check surah 2 verse 216....sy x suke medik..sy suke math...sy nk apply mktb peguruan sbb nk jd cikgu math..tp seme org mrh sy suh apply medik...n skrg sy wat medik sbb 2:216..huu..x igt exact meaning dy..tp lbih krg r..berusahalah kmu brgkali u hate sumting but it is good for u..Allah knows best..

Haikal said...

ni la tak best psl blog... tak bole nak like comment... kalaw bole, sejuta kali nk like ur comment... thanks so much... =)

Irrina Sanusi said...

i applied for the tesl because i love the language and i think teaching runs in the blood

aku suka syntax.serious.rindu bljr syntax

nur athirah bazilah said...

carl:tp ak ase ak terbalek..ak xsure ak suke xmengaja.lols..tp yg ak tau ak ske bi..sigh..xpela..just try to do our best..keep it up!

Haikal said...

irrina - ko pn suka math ke?? aku rase ko more to language... kan3??

trex - haaa, ni yg bahaye ni... takpe.. pelan2 kayuh la... thanks though...

Post a Comment

 
Copyright 2011 Cerita Kedai Kopi. Powered by Blogger
Blogger by Blogger Templates WP by Wpthemescreator